Grens probleem
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
03 November 2025 | Laos, Vientiane
Hallo
Ik had een probleem bij de grens tussen Laos en Thailand. Ze lieten me niet over de grens omdat ikhet DTAC-formulier drie dagen van tevoren had moeten invullen, wat ik was vergeten. Ik werd over dederde Vriendschapsbrugvervoerd, maar weer teruggestuurd.
Ik probeerde mijn situatie uit te leggen — mijn moeder is ernstig ziek en mijn hond is overleden — maar de Thaise douane was erg streng en onverbiddelijk.
Een bijkomend probleem was dat ik15 minuten eerder officieel had uitgecheckt uit Laos. Hiervoor moest ik een nieuw visum aanvragen. Na overleg bij het Laotiaanse douanekantoor werd mijn uitschrijfstempel doorgehaald en vervangen door een nieuwe, zodat ik weer legaal in Laos verbleef.
Ik stond voor de keuze:nog een paar dagen in de buurt blijvenof doorgaan naar Vientiane. Ik koos voor het laatste en zit nu in eenovervolle bus van 100 personen, terwijl er normaal maar 54 personen in passen. De rit duurt 8 uur.
Voor me zitten een zak levende krekels, kippen onderin, en de hele groentetuin uit Laos ligt naast me. Ik heb een ventilator op schoot. De oude Hyundai bus kraakt en piept, en de instapdeur gaat niet goed dicht. Gelukkig is de weg beter van kwaliteit dan verwacht.
Ondanks de overvolle bus neemt de chauffeur iedereen mee. Bij aankomst in Vientiane werd ik uit de taxi gezet omdat de bestuurder eenfamilie, die meer inkomsten oplevert, meenam.
Uw reiziger
03 November 2025 - 08:16
Carolina:
Prachtig Harrie! En nog gecondoleerd met de hond en je moeder. Barre tijden. Heb je nog geluk dat je geen baby op schoot kreeg met een natte luier en stinkend naar zure melk. Dat had ik. En slechts 24 uur. Maar ja dat worden aan het einde mooie herinneringen. Het gaat u goed reiziger[e-2764]️[e-2764]️
03 November 2025 - 20:27
Joep:
De les ; neem de volgende reis je familie mee!