Zondvloef
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
12 Oktober 2025 | Cambodja, Phnom-Penh
Hallo
We hebben het allemaal over ,,climat changing,, .
Wat mij vanmorgen overkwam?
Ik zal het vertellen.
Als je reist neem je altijd mee, oordopjes van bijenwas, te koop bij het kruidvat.
Een must!
Voor je gaat slapen , even de dopjes zacht maken , en s nachts slaap je als een roos.
Gisteravond ingedaan , daardoor had ik niets gemerkt van een spectaculaire onweersbui vannacht.
Ik kijk naar buiten en zie een rivier voorbij stromen. Droom ik nu, gisteren was daar de hoofdweg.
Van alles kwam voorbij, dozen , stoelen , piepschuim. De rivier was minimaal 1,00 meter diep. Ik zag auto s , brommers, fietsen in het water staan. Er zwommen een paar eenden voorbij.
I was shocked.
Eén vrachtwagen die dacht door het onstuimige water te kunnen rijden viel stil voor mijn raam.
Op een tafeltje bij mijn raam lag een dode vis.
Later vertelde de hotel uitbuiter dat deze zondvloed zich nog nooit had voorgedaan.
De bus naar Kapot zou over een uur vertrekken.Wat nu?
Na wat bekomen te zijn van de ontstane situatie,zag ik aan de andere kant van de straat, een man in een rolstoel die vannacht blijkbaar al gestrand was. Hij zat vast in de blubber
De ongelukkige woog minimaal 150 kg.
Hem gaan helpen ? Wat kan ik doen? De brandweer bellen?
Zijn rolstoel was voor de helft verdwenen onder water.
Gelukkig voor hem had hij geen benen meer, en daarom minder last van het vieze bruine water.
Uw reiziger
12 Oktober 2025 - 07:29
Chris :
Ongelooflijk Harrie! Zo direct oog in oog staan met de gevolgen van klimaatverandering, zeer beangstigend! Pas goed op jezelf, dan kan je het ook zeker voor een ander! , hopelijk is deze ervaring eenmalig!
12 Oktober 2025 - 09:07
Carolina:
Heftig!!!! Op zoveel plekken gaat het nu echt volledig mis. Ook in Europa. Take care