Pier
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
07 Oktober 2025 | Thailand, Ko Chang
Hallo,
Ik heb mijn plannen herzien — de weersvoorspellingen hebben daarbij een grote rol gespeeld. Voor de komende veertien dagen voorspellen ze 80% kans op regen op Ko Chang. Geen wonder dat het eiland zo groen is; zelfs de Thai lijken er groen uit te zien!
Ik heb nog eens naar de grens met Cambodja gekeken, maar daar zit geen beweging in. De 870 kilometer lange Thaise-Cambodjaanse grens oversteken en dan via Laos verder reizen, is gewoon geen optie.
Gelukkig ontdekte ik dat er vorige week een nieuw vliegveld is geopend in Midden-Cambodja. Een enkeltje vanaf Bangkok kost slechts 42 euro. Daarom ga ik eerst terug naar Bangkok met een busje en pak daar het vliegtuig naarKratie, in Cambodja.
Van daaruit neem ik jullie mee op reis door Cambodja. Wie kent dat land eigenlijk, behalve van deKilling FieldsenSiem Reap?
Gisteren ben ik nog naarBang Baogeweest, in het uiterste zuiden van het eiland. Op zo’n 500 meter van de kust staat een vuurtoren in de Golf van Thailand.
Ooit begon een slimme Thai met het aanleggen van een pier voor vissersboten richting de vuurtoren. De volgende bedacht dat het een goed idee was om er een kraampje met toeristische snuisterijen bij op te zetten.
En nu? Nu staat de hele pier tot de vuurtoren vol met kraampjes, restaurantjes — zelfs een klein ziekenhuisje.
Aan het einde van de pier liggen omgebouwde vissersboten te wachten om toeristen mee te nemen op boottochten langs de kleine eilandjes in de Golf van Thailand.
Met een regenachtig afscheid vertrek ik…
Uw reiziger
07 Oktober 2025 - 11:17
Dikmans:
Alleen van killing fields[e-1f631] wat een vreselijke film was dat. Kijk maar goed uit buurman
07 Oktober 2025 - 20:59
Carola:
Tot snel weer, met zon in Cambodja[e-1f496][e-1f496]
08 Oktober 2025 - 06:45
Chris :
Succes Harrie, velle wegen leiden (lijden) naar Rome!
08 Oktober 2025 - 12:16
Margot:
Fijn dat je toch een verder kunt reizen , ben benieuwd naar je avonturen op zo'n nieuw vliegveld......