Tempelsn
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
26 Oktober 2025 | Cambodja, Khett Siem Reab
Hallo,
Vandaag bijna geen zon, wel vochtig weer – ideaal voor de laatste dag Angkor Wat.
Ik verblijf nu in de derde hotelkamer.
De eerste had een vervelende tik in de airco, de tweede geen warm water en daar stonk het muf; de derde kamer is tot nu toe oké.
Er werd mij een flesje koud bier aangeboden voor het niet in orde zijn van mijn slaapplaats.
Het personeel is ontzettend aardig.
Maar elke keer als ik naar de manager loop, zie ik ontreddering in zijn ogen staan. De volgende keer gaat hij zeker door zijn knieën.( daar heb je hem weer).
Voor de afsluiting van mijn driedaagse tempelbezoek wil ik een paar tempels nog één maal zien. Bayon en Ta Prohm zijn toch wel de uitschieters. Het is zaterdag en drukker dan normaal. Veel Cambodjanen op de weg,looking temples.
Centraal in het gebied is er ook nog een internationaal feest voor Boeddha aan de gang.
Tijdens mijn rondgang vallen de enorme bomen het meest op. Ze hebben zich in de muren van de tempels geboord.
De bomen zijn gemiddeld 30 à 40 meter hoog.
De grootste bereiken een hoogte van 50 meter.
Ik ben op zoek naar het Cambodjaanse muziekensemble, bestaande uit blinde en gehandicapte muzikanten.
De vorige keer werd ik nog verrast met een houten wandelstok, gegeven door een eenbenige muzikant.
Het podiumpje was er nog, de muzikanten waren verdwenen.
Een vrouw met een soort blokfluit probeerde wat riels (Cambodjaans geld) bij elkaar te fluiten voor kinderwezen.
Defalangsliepen er zonder interesse omheen.
Ik voelde me ook een beetje wees door het ontbreken van mijn gehandicapte muzikant.
Uw reiziger
26 Oktober 2025 - 09:57
Jeannne:
Tussen de regels lees en voel ik de melancholie de wereld veranderd, de mensen nemen niet meer dezelfde plaatsen in.
De herrinneringen komen naar boven en blijven nu nog meer met prachtige foto's. Hou dit vast in deze reis en volg je pad.[e-1f9d1][e-1f9af]
27 Oktober 2025 - 09:09
Anne:
Heerlijk en informatief om te lezen Harrie.
Ik ben wel benieuwd wat er werkelijk nog plaats vindt aan religieuze of andere gebeurtenissen in die prachtige tempels, of is het louter bezichtigen.
Ik ben ook benieuwd of de veranderingen prettig zijn om te ervaren. Hoe ben jij veranderd, kijk je anders???
Dankjewel.
27 Oktober 2025 - 11:05