Maleisië 01
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
13 April 2014 | Myanmar, Kyauktan
Als je Maleisië in rijdt, zie je al direct, dat het welvarend land is. De wegen zijn uitstekend, de bermen gemaaid en de huizen zien er goed uit.
Wat je ook meteen opvalt zijn de hoofddoekjes. Kinderen al vanaf 3 jaar. Wat is dat toch met die hoofddoekjes? Wie bepaalt wat vrouwen moeten dragen en hoe ze er uit moeten zien? En waarom wordt het geaccepteerd?
De bus heeft me afgezet bij een terminal en ik heb geen aansluiting meer. Morgenvroeg kan ik weer verder. Naast de terminal is een groot winkelcentrum. Het ziet er westers uit, van die grote winkels waar alles te koop is. Vooral veel westerse artikelen.
Maar ook de pizza hut, friet-chicken ze zijn er allemaal. Als ik ‘s-avonds uit het winkelcentrum loop zie ik hoog in de lucht een grote gele M.
Ik denk dat dit de M van Maleisië is, nee fout, van McDonald.
Zou dit toch een teken van verandering zijn?
Ten goede of ten kwade?
En wat is erger een hoofddoekje of de M van McDonald?
Uw reiziger
14 April 2014 - 12:12
Mariken:
Ik zie mooie hoofddoekjes! Kwestie van smaak?? Die M Is overheersend. Het maakt niet meer uit in welk land/stad je bent. As je Lucie ziet of Jaap.. Doe ze de groeten!
Nog een fijne reis! -
15 April 2014 - 08:13
Koen:
Perongeluk in Amerika beland haha. Mc donalds heeft het goed voor elkaar