Singapore 02
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
13 April 2014 | Myanmar, Kyauktan
Singapore is ook beroemd om zijn dierentuin met een nightsafarie. Deze attractie is van 19 tot ’s-nacht 1 uur open. Nu ben ik niet zo’n fan van dierentuinen, maar deze wil ik wel zien. Je stapt in een treintje en wordt dan rondgereden. Nu zou je zeggen, de dieren zijn wel gek om ‘s-avonds voor aap in het kunst licht te gaan staan. Maar warempel ze staan er wel. Ik denk mede door het slimme voeren en ook doordat veel dieren ‘s-nachts op pad gaan. Als je er doorheen rijdt krijg je het efteling fatamorgana gevoel. Je denkt die verrekte japanners hebben het toch maar weer levensecht nagemaakt. De algemene dieren zijn te zien, olifanten, leeuwen, zebras enz. Door slimme beveiliging d.m.v. poelen , greppels en water , zie je geen hekwerk of afrastering. Na de rondrit kun je nog een trail , wandeltocht maken . De opzet hiervan is dat je jezelf in een regenwoud waant. Daar kom je dan ook de dieren weer tegen.
Ik hoop voor de wilde dieren dat ze in hun eigen omgeving kunnen blijven leven. En dat ze niet om te overleven in een dierentuin worden opgesloten.
Uw reiziger