India, Bikaner
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
08 September 2015 | India, Bombay
Misschien is de plaats Bikaner de meest Indiase plaats die wij op onze reis aan doen. Auto's zijn er bijna niet. Wel één cylinder diesel tuktuks.
De Indiase sfeer komt door de vele koeien, de kamelen , de vriendelijke vrolijke mensen en de vele bazaars. Hier is het warm, wel 40 graden Celsius. Bikaner ligt in de woestijn. De zijde route liep door deze plaats. Er bevind zich hier een enorm fort. Dit vestigingswerk was onneembaar. Dus nog erg authentiek . Vorige jaar hebben ze de prijs gewonnen voor het best bewaarde fort van India.
De mensen zijn niet opdringerig. We krijgen eten, thee, van alles aangeboden. De tuktuk die wij strikte voor een rit naar een begraafplaats in de woestijn had het moeilijk , de hoofdlager van de motor was versleten hij pufte en strompelde door de woestijn. Hier een rookwolk daar weer een knal, ik dacht dit gaat hij niet redden. Onze lichamen werden gekraakt, maar veel keus hadden we niet. De begraafplaats was inzicht. Op de zeer oude graven kon je een ei bakken. Op blote voeten lopen was niet mogelijk. Op de terugweg dacht ik aan de directeur van 013 in Tilburg die dit jaar dood uitgedroogd was gevonden nadat de auto in de woestijn het had begeven. Maar wij hebben het gered. Wij vonden het al gek dat deze tuktuk chauffeur de rit voor een derde van de prijs reed dan al zijn andere collega's. We gaven hem een fooi , en hij zei nok ak fut tak sarmanty ruksgu , wat betekent ik ga naar huis, genoeg verdiend vandaag. Ik duwde de tuktuk mee aan, een knal , rook en daar ging onze tandeloze coureur.
Uw aanduwer.
08 September 2015 - 13:32
Chris:
Tja harrie, zo zou je ongewild plotselig een enkeltje eindbestemming krijgen.
gelukkig dat de tandloze chauffeur er toch een retourtje van kon maken.
Enne... Jeanne, hoe vergaat het jou in de hitte?
Nog veel vakantiegenot, ons weekend staat voor de deur en we krijgen ws een Indian Summer!
groetjes Chris
08 September 2015 - 16:01
Jeanne:
Hoi Chris ik maak het goed een fantastische gids Harrie dus ik sla alle aanbiedingen af van do you need a gids. Het is een niet te beschrijven land van extreme in uitersten en altijd mensen en herrie om je heen. Moord films tijdens het ontbijt met tamp muziek er extra nog bij. We hebben onze rustmomenten tijdens het reizen met de trein zitten kijken liggen en slapen. Hartelijke groeten Jeanne