Vissers
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
31 Mei 2015 | Griekenland, Athene
Vanmorgen stond er een naakte griek voor de camper. Ik denk 40 jaar, 85 kilogram, met baard en goed geschapen. Ja die van de film My valentine. Hij was zich om aan het kleden , de griek ging vissen.Het werd een gehele transformatie. Een zwart siliconen pak , duikbril ,grote zwemflippers , een drijver, 8 kg lood, aluminium pijl met boog, en nog veel meer. Op het eind van de show ben ik naar hem toe gestapt. De exhibitionist ging op grote vis jagen, vanaf 2 kilogram. Tot een diepte van wel 30 meter, 4 tot 6 uur lang. Hij legde mij uit hoe een vis te harpoeneren. Het was zijn hobby welke ook wat geld opbracht. Vis is hier duur wel 25 euro per kilogram. Nadat ik een foto gemaakt had stapte hij het water in. Later die avond liepen wij langs een restaurant waar vis in een ijsvitrine uitgestald lag. Garnalen uit Thailand , rode pool uit Argentinië , kabeljauw uit new Zeeland. Ik vroeg aan de ober , geen vis van Griekenland? Nee het water is niet goed , de lucht onzuiver en de prijs niet te betalen.
Griekenland een land van Maria Callas, Zorba de griek en vele vissers , haalt zijn vis voortaan uit het diepvriesvak bij de Lidl.
Het moet in deze wereld niet gekker worden.
Uw hengelaar
01 Juni 2015 - 11:31
Mariken:
Wat kun je toch lekker dromen op het camperbed onder de luifel. En dan komt er een "jonge God" langs!
Nog veel mooie avonturen en dito dromen!
Groetjes