Filippijnen 16 Sad Story
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
07 April 2014 | Myanmar, Kyauktan
Vanmorgen ben ik samen met een gids de binnenlanden ingegaan. Het is hier ruig maar ook divers. Samen hebben we een farm van zijn neef bezocht. Een gebied van 120 hectaren. Er lopen koeien en er wordt rijst voor de arbeiders verbouwd. Bij aankomst op het terrein zien we allereerst de hutten van de arbeiders .De eerste hut is vervallen en ziet er verlaten uit. Mag ik erin kijken ? Jawel, geen probleem. Maar voordat ik bij de deur ben wordt die al van binnenuit geopend. Een teer oud vrouwtje komt naar buiten. De gids legt uit dat ik graag de hut van binnen wil bekijken. De muren zijn van bamboe en het dak van palmbladeren , alleen daar is de helft vanaf gewaaid. Op de vloer brandt een houtvuurtje met daarop een pannetje rijst. Op een verhoging is een muskieten net gespannen met daarvoor een stuk bamboe waar haar kleren overheen hangen. Door vegers te maken van 10 en 20 peso verdiend ze haar rijst. Inkomen 150 peso, oftewel 2,50 euro per week. Ik weet niet wie de armste mensen
van de wereldwijd zijn maar deze oude vrouw is toch wel erg arm. Het regen seizoen komt eraan, als het dan waait valt de hut om. Wat zal er dan van dit 80 jarige vrouwtje worden.
Verderop is een kerkje waar de gelovigen naar buiten komen. Of dat ik als rijke heer een bijdrage voor de kerk heb. Mijn lompe antwoord was dat eerst de hut van dat arme mens gerepareerd moest worden. Wijzer zal ik wel nooit worden. Bekijk de foto's eens. Jawel ze wou wel met mij op de foto.
Uw reiziger
07 April 2014 - 17:19
Teun:
Dag Harrie,
Waarom schrijf je niets over de nieuwe hut die je voor haar aan het bouwen bent en het bedrag van de postcodeloterij dat je hebt overhandigd? Het is je bescheidenheid natuurlijk! Tot binnenkort?
Groet,
Teun