Organen
Door: Harrie
Blijf op de hoogte en volg Harrie
13 Oktober 2024 | Vietnam, Ninh Bình
Hallo
Ik reis door dit land , laat een hoop vervuiling achter, die de mensen hier voor mij,opruimen . Tja denk ik daar betaal je toch voor. Maar , vragen mijn kleinkinderen later, was dat reizen nou wel zo nodig.
Wat anders , vroeger bakte mijn moeder op zaterdag varkens hersenen , met niertjes.
In die tijd werd van het varken niets weggegooid. Alle organen werden gegeten. De darmen gebruikt om worst te maken.
Hier in Vietnam gebeurt dat nog steeds. Ik ging in een restaurant, aan tafel zitten, er was geen menukaart, en kreeg wat moeder de vrouw had klaargemaakt.
Alle gerechten waren overgoten met een zurige, naar Zwitserse kaas smakende saus. De niertjes, stukjes maag,en wat meer onduidelijke klaargemaakte gerechten. Ook werden er een boel bladeren,zoals citroengras, maggie plant, op tafel neergelegd om erbij op te eten.Had ik lekker gegeten , nee.
Maar mij wel naar vroeger teruggebracht.
Op de terugweg met de motor , reed ik langs een kanaal waar aan de andere kant twee agenten stonden te zwaaien , waaruit duidelijk was vast te stellen dat ik mij bij hen moest gaan melden.
Nou denk ik , dat moet dan op mijn Thaise
manier worden opgelost.
Terug zwaaien, lachen en gas geven.
Zo gedacht , zo gedaan.
Gisteren vertelde een Engelsman mij, dat hij was aangehouden , en bekeurd .
De schade 1.500.000 dong. Hij kreeg daarvoor wel een bewijs van betaling terug, zonder bewijs was het 500.000 dong.
Ik had geluk , de eerste brug was pas een kilometer verderop.
Uw reiziger
13 Oktober 2024 - 20:28