Koffie
Door: H.S
Blijf op de hoogte en volg Harrie
08 November 2017 | Sri Lanka, Hettimulla
Een week Sri Lanka .
De mensen zijn erg vriendelijk. Ik moet er nog steeds aan wennen. Een oud vrouwtje loosde ons vanmiddag over een binnenpad naar een oude spoorbrug ,een tourist atraction , zonder enig winstoogmerk.
De mensen zijn niet opdringerig , met het aanbieden van diensten en hun koopwaar.
De mensen hebben geen trucks of bedoelingen om je op de lichten.
Maar wat vreemd is bijvoorbeeld ,dat na het kopen van een treinkaartjes , wij te horen kregen dat er waarschijnlijk gestaakt ging worden door het spoorwegpersoneel voor meer loon en een mobieltje. Waarom zegt de verkoper dat niet als je het treinkaartje koopt?
Vanmorgen zijn wij gaan wandelen naar adams cock , een heuveltop met een mooi uitzicht. Onderweg hadden we zin in een kop koffie. In een uitspatting naast de kant van de weg gingen wij aan een tafeltje zitten . Op de tafel stond een druktoets paneeltje met de volgende drukkoppen. Nummer 1 order , nummer 2 bill , nummer 3 boy ,nummer 4 girl, nummer 5 cancel . Ik drukte op op nummer 4 , een jongeman kwam te voorschijn en zei , mijnheer de optie girl is today not availelbel.
Waarop ik de knop nummer 1 in heb gedrukt , om 2 maal koffie te bestellen . Mijn vrouw vertelde daarna ,dat we niet naar adams cock gingen lopen , maar naar adams peack . Verwarrend dat reizen door Ijsland.
Uw peak reiziger