Tsunami
Blijf op de hoogte en volg Harrie
05 November 2017 | Sri Lanka, Negombo
Tot nu toe is het reizen in Sri Lanka very easy.
Bussen genoeg ,wel allemaal oud , merk Leyland ,zeer oncomfortabel. De chaffeurs hebben een voor een zelfmoord neigingen.
Ze rijden , toeteren , en duwen iedere weggebruiker van de weg. Vooral de tuk - tukkers zijn de klos. Ze rijden de 2 takt karretjes een voor een de berm in. In de bus staat de Sri muziek op 123 decibel.
Rechts van de weg kolkt de zee. Erin zwemmen is niet mogelijk. Vissersboten op het strand maken zich gereed om met kleine bootjes de zee op te varen . Er is bijna geen hoogteverschil tussen de zee en de bovenkant van de weg waar de bus overheen door raast.
Tijdens de tsunami in2004 zijn 230.000 mensen omgekomen. Een vloedgolf vaagde alles aan de kust hier weg. De huisjes staan gewoon weer terug op de oude plaatsen aan de kust. Op Familie land , daar wordt je geboren en ga je dood.
We razen over de bitumenweg gelijk M.Verstappen op circuit Nurberg.
Even krijg ik een doodservaring als 3 bussen op een 2 baans weg elkaar willen passeren . Een van de bussen zal moeten remmen. Niet onze bus , want onze chauffeur heeft zijn ticket voor de stairway to heaven al betaald.
Kan het wat rustiger vraag ik de chauffer, waarop zijn antwoord klinkt uit de luidspreker boxen,, its my life,, .
Uw zelfkant reiziger
05 November 2017 - 10:40
Annemarie Brouwers:
Beste reiziger en Jeanne
Goede reis samen en ik lees weer met genoegen jullie reisverslagen. Ik da dadelijk een rondje fietsen.
groetjes annemarie -
05 November 2017 - 11:55
Anne En Martin:
Hoi Jeanne en Harrie
Geniet ze samen weer van jullie avontuurlijke vakantie.
Groetjes Anne en Martin -
05 November 2017 - 17:49
Chris:
Hey Jeanne en Harrie,
Veel plezier samen en zet jullie benen schrap.
Gelukkig heeft de driver alleen betaald voor zijn stairway to haeven.
Het vergelijk met Max is fantastisch, dan merk je weer dat je ouder wordt en niet zo snel alles kunt volgen.
Heb vertrouwen!!
Chris gefeleciteerd met je verjaardag vanuit SriLanka -
07 November 2017 - 08:21
Anne Van Der Linden:
Hoi lieve reizigers,
Daarom doe ik als pelgrim liever alles te voet...
Ik zou in de zee springen, maar hou vol en geniet!!
Liefs -
09 November 2017 - 12:54
Patrice:
Hoi Jeanne en Harrie,
Nou, je moet er heel wat voor over hebben om Sri Lanka te ontdekken. Wat spannend allemaal. Gelukkig kun je goed relativeren Harrie