Philipijen
Blijf op de hoogte en volg Harrie
05 April 2017 | Myanmar, Aingbyaunggyaung
Op 5 apr. 2017 18:28 schreef "Harrie Spijkers" :
Hallo
Voor mij blijft de Philipijen in ontwikkeling achter, op de zuidoost Aziatische landen.
Ze hebben niet veel grondstoffen te delven. Grote bedrijven investeren niet door het slechte politieke klimaat en de onbetrouwbare president.
De Philipijen bestaat uit 7000 eilanden dat is logestiek gezien een ramp.
Alles wordt drie a vier maal meer vervoerd t.o.v ons land.
Levensmiddelen zijn daardoor duurder dan in ons land.
De westkust wordt elk jaar gepeinigd door 3 a 5 orkanen. Huizen worden weg geblazen.
Gisteren was ik bijeen familie, waarvan hun huis afgelopen jaar was verwoest.
Met wat er was overgebleven van hun vorige huis hadden ze een onderkomen in elkaar geslagen. Maar als er zich weer een orkaan aanmeld dan zal de provisorische hut weer worden weggeblazen.
Achter de bouwval stond een overkapping waar een familielid bivakeerde die na de laaste orkaan zijn huis had verloren. Voor zijn deur lag met een touw vast gebonden een groot varken. Dat was het enigste wat hij had kunnen redden. Het varken piste, scheet voor zijn ingang. Stinken, je wilt het niet weten.
Ik heb het niet gevraagd, maar snachts zal het varken wel bij hem binnen slapen.
Het is zijn enige bezitting die hij nog heeft, daar moet je wel zuinig op zijn.
Voor de familie heb ik de electra kabel gemaakt. Het varken had de kabel doorgebeten.
Uw electricien
05 April 2017 - 22:44