19-2-2015 muggenzifter
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
19 Februari 2015 | Nederland, Vught
Het is altijd een verrassing als je bij een reisbureau een bus ticket koopt. Waar, wanneer en word je wel opgehaald. Reizen doe ik eigenlijk het liefst met de lokale bus. Op het busstation, een kaartje kopen, in stappen en uitstappen op de locatie, die op het kaartje staat. Een letter verschil en je zit totaal ergens anders, zoals je weet Kampong Chang en Kampong Chhang. Transport via de reisbureaus heeft soms wel iets weg van een veetransport. Laatst een bus, waar ik door 50 muggen werd achtervolgd, en ik weer die muggen. Mij moeten ze altijd hebben.
En die bijrijders, jongens vanaf 14 jaar die op de claxon mogen drukken. In de vorige bus is hij door mijn fout, per ongeluk over mijn rugzak gestruikeld. Er kwamen diverse Cambodjaanse vloeken uit. Zeg ik terug: “eigenschuld, je verstaat mij toch niet”. Achteraf moest ik wel ver lopen naar het hotel.
Uw muggenzifter
19 Februari 2015 - 17:33
Margot:
Hoi Harrie, ik hoorde van Jeanne dat je het wel leuk vind als je reactie krijgt op jouw reisverslagjes.
Ik lees ze met veel plezier !! ben af en toe ook helemaal niet jaloers ........met name als het over muggen gaat. En Jan lacht zich af en toe 'n bult. We hebben een leuke 'ouderwetse' carnaval met veel muziek en veel lachen achter de rug. Groetjes van ons, Margot & Jan -
19 Februari 2015 - 20:54
Chris:
Hey harrie,
Kan je de Muggenzifter ook nog bij de M plaatsen van je alfabet inclusief behandeling!?
Is het ook de M van Malaria?
Zorg goed voor jezelf enne.... veel plezier!
groetjes Chris -
24 Februari 2015 - 11:58
Martien En Lia:
Hallo Harrie,
Zo, ik ben er weer eens voor gaan zitten om je verhalen te lezen. Je bent al een tijdje onderweg en het bevalt je goed denken we. Heel verschillende verhalen en nog steeds onderweg naar.......
Nog een prettige voortzetting van je reis.