9-2-2015 Mekong
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
09 Februari 2015 | Nederland, Vught
In 1968 was de Vietname oorlog nog in volle hevigheid aan de gang. Elke dag was ik benieuwd of de Amerikaanse bombardementen de Noord Vietnamezen uit Zuid Vietnam zouden verdrijven. Amerikaanse president Jhonson stuurde steeds meer jongens en bommen tegen het communisme. Ieder kent de beelden in Saigon, van de Amerikaanse ambassade, hoe de Amerikanen zijn weggejaagd.
Mijn overtuiging je wint geen oorlog met bommen en granaten, maar met coca cola, mc Donalds, Apple en Facebook.
Ik zit hier nu bij de Mekong rivier en denk terug aan die tijd. In de Mekong delta is de Vietnam oorlog beslecht. Er is geen rivier in de wereld die zoveel te vertellen heeft als de Mekong. Ik heb hem op vele plaatsen en in allerlei gedaantes gezien, wild, bruin, zacht, breed en smal.
Strooi mijn as maar in deze geweldenaar.
Was getekend
09 Februari 2015 - 21:05
Luuk En Loes:
Hoi Harrie
Zo te lezen maak je weer heel veel mee. We genieten van jou mooie verhalen. zo te lezen ga je binnenkort lunchen of dineren bij de mac.
Groeten
Luuk & Loes
09 Februari 2015 - 22:10
Jos:
Hoi Harrie,
Geweldig leuk om je verslagjes te lezen. De onderwerpen waarover je schrijft zijn soms spannend, dan uit jezelf en dan over de situatie daar. Ik zie steeds tekstjes binnen komen en bemerk dat ik ze meteen wil lezen. Gezellig!
Jij in ider geval weer veel mooie en veilige kilometrs en stuur ons maar suf.
Succes daar!
Jos