29-01-2015 mijn fysieke bagage
Door: Harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
29 Januari 2015 | Nederland, Vught
Voor alle toekomstige reizigers. Deze reis had ik mij voorgenomen om maar vijf kilo aan bagage mee te nemen, het is uiteindelijk zes kilo geworden. Het bevalt mij tot nu toe goed en nog nergens op mis gegrepen. Op het allerlaatste moment kwam er een E-reader bij en die zou ik ook niet meer willen missen. Voor de verdere rest heb ik bij me, mijn een oude smartphone, fotocamera, extra paar schoenen, verband doosje, malaria spullen, reserve bril en kunstgebit, drie stel kleren, regenjas en trui. Het kan hier koud zijn en een lange broek is dan onmisbaar. Verder nog een zaklantaarn, oordopjes, diverse pillen die een oude man zoal nodig heeft, zonnebril, zonnecreme, toiletpapier, toilet spullen, paspoort en reisinformatie.
Dit alles in een laptop tas, die ik van mijn zoon heb gekocht. Cash doe ik in mijn schoenen.( gisteren werkte mijn bankpas niet). Het grote voordeel natuurlijk is het gewicht , maar ook met vliegen, in de bus, trein of tuktuk heb je alles bij de hand. Ik geef dus nergens mijn bagage af. De backpackers trekken soms met twee rugzakken van 20 kg of meer als pakezels door Azië. Nu begrijp ik wel waarom de Aziaten, blanken zo hard toe lachen.
29 Januari 2015 - 16:10
Ted:
Harrie, zo te horen gaat alles naar wens. Waarom heb je een reserve kunstgebit meegenomen? Die kun je daar toch volop tweedehands kopen in confectiemaat. En hoe lukt het met de scheerzeep? (goeie tip . . . .?)
Neem je wel op tijd je powernapje? Goede reis verder, veel plezier en tot gauw.