di 20-0102015
Door: harrie Spijkers
Blijf op de hoogte en volg Harrie
20 Januari 2015 | Nederland, Vught
Ik ben nu een week in Thailand. Wat mij direct opvalt is de aanwezigheid van de militairen. Vorig jaar heeft er een staatsgreep plaats gevonden. De militairen waren de demonstraties van de blauwe en de rode meer dan zat. De minister president Yingluck werd afgezet, de grondwet opgeschort.
Volgens de meeste Thai, heeft Thai Prayuth de militaire leider het goed aangepakt en er is nu meer rust in het land. Voor mij zichtbaar door militairen op publieke plaatsen zoals straten en stations.
Maar helemaal bovenaan staat hier al 58 jaar lang de koning, de god van Thailand.
Nu ben ik in Pai waar de backpackers de boventoon voeren. Ze maken er een pretpark van lopen met flessen bier door de straten. Ik zal Prayuth eens bellen wat die ervan vindt.
Uw reiziger
21 Januari 2015 - 12:20
Teun Minke:
Dag Harrie,
Dank voor je 2e en 3e bericht.
Je schreef dat thaise collega's van mij het goed in de hand hebben in Bangkok. Misschien kun je wat ideetjes opdoen voor hier in onze wijk. Ik kan wel wat tijd vrijmaken voor het lopen van patrouilles en het schrijven van brieven aan de gemeente voor het plannen van parkeergelegenheid en het aankopen van grond voor onze tuinen.... Je begrijpt dat we nog geen nieuws hebben.
Bij die back packers hoor jij natuurlijk niet thuis. Die laffe 6,2 kilo in een klef laptoptasje valt in het niet bij de rugzak die 'normale' mensen meenemen als zij maanden op reis gaan. Geintjuuuhhhh, ik heb veel bewondering voor het kunnen 'overleven' met weinig middelen onder meer of iets minder barre omstandigheden.
Doe Zijne Koninklijke Hoogheid Bummibol de hartelijke groeten van Teun en Gerda. Hij kent ons nog wel toen wij in 2006 in Bangkok zijn verjaardag heb meegevierd. Een GROOTS feest!
Wees voorzichtig met 'oversteken' en denk regelmatig aan ons allemaal. Dat helpt tegen heimwee en het beter volhouden van de ontberingen.
Groet,
Teun